‘Fantasieland’ 800 kinderen op zoek naar gestolen goud in Wilde Westen

Maar liefst 800 kinderen beleven in de laatste week van de zomervakantie weer een nieuw avontuur in Fantasieland. De Edese kindervakantiespelweek vindt dit jaar voor het eerst plaats op de atletiekbaan van de voormalige Elias Beeckmankazerne.

De 17e editie van de vakantiespelweek start op maandagochtend 14 augustus a.s. Rond de klok van 10 uur rennen de deelnemende kinderen dan door de poort naar binnen om op zoek te gaan naar het “Gestolen goud in Goldville” Dat Fantasieland populair is onder de Edese jeugd blijkt wel uit het recordaantal deelnemers dat zich inmiddels heeft aangemeld. Dit jaar beleven de kinderen een spannend avontuur in het Wilde Westen.

Het goudzoekersdorpje Goldville is een broeinest geworden van schurken, desperado’s en bandieten. Al snel ontdekken zij dat er goud is gestolen. Lukt het hen samen met de helden Old Shatterhand en Winatah het goud te vinden? De zoektocht naar het goud start direct op maandagochtend tijdens een spectaculaire opening.

De organisatie van de doe- en spelweek, die duurt van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus, ligt in handen van Stichting Fantasieland. Zij weet zich daarbij gesteund door vele sponsoren waaronder hoofdsponsor “Kids Dental Club” by Tandarts Ede.

De kinderen worden begeleid door een team van 120 enthousiaste vrijwilligers. Iedere ochtend staat er een gezamenlijke spelactiviteit op het programma. ’s Middags kan er vrij worden deelgenomen aan uitdagende activiteiten als kabelbaan, klimwand, outdoor, storm- en skelterbaan. Ook kan er worden geknutseld in de creatent, iets worden gebakken in de baktent of proefjes worden gedaan in het laboratorium. Bij mooi weer is er een waterprogramma. Verder kan men geschminkt worden in de schoonheidssalon, op de foto in de fotostudio of een filmpje kijken in de mini-bioscoop. Uiteraard ontbreekt ook het huttendorp niet waar gebouwd kan worden aan een eigen hut.

Tijdens de week kan er bovendien worden deelgenomen aan het podiumprogramma. Zo kan de winnaar van de talentenjacht een optreden verdienen tijdens de feestavond op woensdag. Deze gezellige avond voor de kinderen, (groot)ouders, broertjes en zusjes, sponsoren, buurtbewoners en vrijwilligers wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow!

 Stichting Fantasieland 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden