Burgemeester Cees van der Knaap nam namens Ede prijs in ontvangst voor gastvrijheid

Op maandag 24 juli 2017 nam burgemeester Cees van der Knaap namens de gemeente Ede de prijs van de meest gastvrije regio van Oost Nederland in ontvangst.

Marktonderzoekbureau SAMR deed in opdracht van Aviko onderzoek naar de gastvrijheid in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat ‘het oosten van Nederland’ zichzelf het meest gastvrij vindt.

Marktonderzoekbureau SAMR onderzocht welke regio of provincie in Nederland zichzelf het meest gastvrij vindt. Het onderzoek had als thema ‘de gastvrijheid van de buurt’ en werd uitgevoerd onder bewoners van alle provincies. Uit het onderzoek blijkt dat oosterlingen zichzelf het meest gastvrij vinden. Ze beoordelen hun eigen gastvrijheid met een 7,4 – tegen het landelijk gemiddelde van een ruime 7. Uit dit onderzoek blijkt ook dat Nederlanders meer behoefte hebben aan buurtcontact. En ruim 67% vindt dat je elkaar beter leert kennen door samen te eten.

Uiting van gastvrijheid

Uit het onderzoek blijkt dat mensen in het oosten van ons land veel contact hebben met hun buurtgenoten. Ze gaan gemiddeld vaker bij elkaar op de koffie of drinken een borrel bij de buren. Samen eten doen ze ook graag. Vooral de buurtbarbecue is populair om samen met de buurt een gezellige avond te hebben.

Verbinding door gastvrijheid

Omdat de gemeente Ede dit jaar is uitgeroepen tot de gelukkigste gemeente van Nederland, vroeg Aviko aan burgemeester Cees van der Knaap de prijs symbolisch in ontvangst te nemen. “Uiteraard voelt Ede zich vereerd om Oost-Nederland te vertegenwoordigen”, aldus Van der Knaap. “Samen eten zorgt voor verbinding en het brengt mensen dichter bij elkaar.”

Buurttafel

De symbolische prijs bestaat uit een buurttafel. Op het veld voor het Akoesticum werd de buurttafel ‘s middags neergezet en gedekt. Inwoners uit de verschillende dorpen en wijken van Ede waren uitgenodigd en konden aanschuiven. Het Avikoteam zorgde voor de hapjes en de gezellige sfeer. Zo was er zo maar een gezellige en gastvrije middag met elkaar.

Ingeborg Blaauw van Aviko opende de buurttafel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden