Fantasieland verhuist naar kazerneterrein

Christiaan Peelen | Samendrie Grafisch Ontwerpbureau
Foto: Ede.nieuws.nl

Kindervakantiespelweek Fantasieland verhuist naar een nieuw terrein. Na 16 jaar gebruik gemaakt te hebben van het voormalige SOMA-terrein aan de Verlengde Maanderweg te Ede vindt de kinderspelweek deze zomer plaats op en rondom de voormalige atletiekbaan van de Elias Beeckmankazerne.

Fantasieland wordt dit jaar gehouden van maandag 14 t/m donderdag 17 augustus.

Al een aantal jaar geleden kreeg de organisatie van de kinderspelweek, Stichting Fantasieland, te horen dat men, in verband met de ontwikkeling van het SOMA-terrein, op zoek moest naar een ander geschikt terrein voor de kinderspelweek. Het was volgens voorzitter, John van Erd, dan ook geen verassing toen de Gemeente Ede vorig jaar aangaf dat Fantasieland dat jaar voor het laatst gehouden zou kunnen worden aan de Verlengde Maanderweg te Ede. Desondanks was het toch een race tegen de klok om op tijd een geschikt nieuw terrein te vinden.

Behalve dat het terrein groter moest zijn dan het oude terrein omdat er jaarlijks steeds meer kinderen aan de week deelnemen moest het nieuwe terrein goed bereikbaar zijn voor vrachtverkeer voor de aan- en afvoer van materialen, geschikt zijn voor de aangeboden activiteiten zoals een grasveld voor het bouwen van hutten en het liefst voorzien zijn van goede nutsvoorzieningen. Nadat diverse mogelijke locaties afvielen is het stichtingsbestuur, dankzij de medewerking van de Gemeente Ede, in contact gekomen met De Veluwse Poort die de atletiekbaan op de Elias Beeckmankazerne beschikbaar heeft gesteld aan de stichting.

Net als het voormalige SOMA-terrein is ook het terrein op de Elias Beeckmankazerne een ontwikkelgebied waardoor Fantasieland in de toekomst opnieuw op zoek zal moeten naar een nieuw terrein. Desondanks is bestuurslid, Meilau Hulstein, bijzonder blij met de toezegging van de Veluwse Poort en de samenwerking met Bouwbedrijf Noordersluis die de nutsvoorzieningen sponsort.

Stichting Fantasieland weet zich, ook in 2017, weer gesteund door vele sponsoren waaronder hoofdsponsor Kids Dental Club by Tandarts Ede. Inmiddels hebben al ruim 550 kinderen zich aangemeld voor de spelweek. Er is plaats voor maximaal 1000 kinderen.

Stichting Fantasieland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden