App Tool ontvangt Comenius EduMedia Award

Foto: Ede.nieuws.nl

De educatieve app TOOL van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Wageningen University & Research (WUR) heeft de prestigieuze Comenius EduMedia Medaille 2017 gewonnen.

Deze internationale onderscheiding wordt toegekend aan multimediale onderwijsproducten met een hoge didactische waarde. De winnaars van de Comenius EduMedia Medaille werden op 22 juni bekendgemaakt in Berlijn. Er waren 153 genomineerden in 16 categorie├źn. In de categorie ict, communicatie en educatieve media heeft TOOL gewonnen.

De app TOOL is in het najaar van 2016 gelanceerd in een samenwerking tussen de WUR, de CHE en de basisscholen in de omgeving. Zij werken samen in het wetenschapsknooppunt om onderzoekend leren te ondersteunen en wetenschap & technologie in het basisonderwijs te stimuleren. Het is de eerste echte onderzoekend leren app voor leerlingen van de basisschool. Met de app krijgen leerlingen van groep 5 t/m 8 begeleiding in het opzetten en uitvoeren van hun eigen onderzoek.

Hierbij wordt de didactiek van onderzoekend leren gebruikt. Leerlingen worden gestimuleerd om zelf actief kennis te vergaren, door vragen te stellen, op onderzoek uit te gaan en zo tot oplossingen en antwoorden te komen. Komt de leerling niet verder? Dan roept hij de hulp in van de digitale coach. De app TOOL kan gratis gebruikt worden door basisscholen en is te downloaden op onderzoekendlerenapp.nl.

De Comenius EduMedia Award wordt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) jaarlijks toegekend aan innovatieve educatieve producten uit heel Europa. Het GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden