Dierenasiel De Hof van Ede wordt ingrijpend verbouwd

Foto Hof van Ede Facebook
Foto: Ede.nieuws.nl

Het dierenasiel De Hof van Ede aan de Verlengde Arnhemseweg wordt ingrijpend verbouwd. De gemeente Ede geeft de Dierenbescherming daarvoor een financiële bijdrage van 330.000 euro. Ook de Dierenambulance kan op jaarbasis in het vervolg een subsidie van Ede van 9.500 euro tegemoetzien.

Al vanaf 1984 is het dierenasiel in de bossen aan de N224 gevestigd. Toen de Dierenbescherming eigenaar werd van het asiel kreeg de gemeente Ede volgens wethouder Willemien Vreugdenhil een ‘hulp roep’ om wat te doen aan de slechte staat van onderhoud van het dierenverblijf.

De uitdaging is volgens regiomanager van de Dierenbescherming Frans Van der Visse om te zorgen dat de Hof van Ede met de beschikbare gelden ingrijpend wordt verbeterd. ,,We gaan ervoor zorgen dat uiterlijk volgend jaar februari de opening van een gerenoveerd dierenasiel kan plaatsvinden.”

De gemeenten Wageningen en Renkum, medegebruikers van De Hof van Ede, stellen geen geld beschikbaar voor de renovatie van De Hof van Ede. Alleen Ede doet dat. De fractie van de Edese SGP zorgde ervoor dat er wat meer geld voor de renovatie van de Hof van Ede beschikbaar werd gesteld omdat het allemaal volgens de Edese gemeenteraad wel wat duurzamer mocht.

,,In het gebouw dat opgeknapt moet worden, wordt met hart en passie gewerkt. Het is bewonderenswaardig dat het personeel en de vrijwilligers zo lang in het huidige gebouw hun best hebben gedaan,” zegt Femke-Fleur Lamkamp, algemeen directeur van de Dierenbescherming. Zij is blij dat er een samenwerkingscontract met de gemeente Ede is gesloten over het opknappen van het dierenasiel. ,,Het contract verhoogt de kwaliteit van De Hof van Ede.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden