Ramadan Cup zorgt voor verbinding

Foto.Malkander
Foto: Ede.nieuws.nl

Acht jongens uit Veldhuizen hebben in een werkgroep setting afgelopen tijd hard gewerkt om de zogenaamde Ramadan cup te organiseren.

Gedurende de Ramadan periode is er wekelijks op de vrijdag- en zaterdagnacht, door 6 teams gestreden in een competitievorm met als doel om de felbegeerde titel te veroveren.

Afgelopen vrijdag was de laatste speelronde, Veldhuizen 1 stond bovenaan met 6 punten verschil. Zij hebben op de laatste dag geen misstap gezet en hun wedstrijd gewonnen. Na afloop is de ploeg gehuldigd en hebben ze de wisselbeker in ontvangst genomen. Na afloop werd al meteen door de deelnemers onderling gesproken dat ze de volgende editie in spanning gaan afwachten en een sterker team gaan formeren zodat ze de titelhouder kunnen onttronen.

Malkander organiseert geen aanbod gerichte activiteiten meer en kiest ervoor om juist de doelgroep actief te maken. Dit betekent dat er wordt gekeken wat de behoeften zijn van de jongeren en hoe zij zelf een activiteit kunnen organiseren. Dit is een hele andere manier van denken en werken, waarbij jongeren zelf centraal komen te staan. Ze worden nu zelf organisator en waar nodig krijgen ze ondersteuning en worden ze geholpen door de sociaal werker. Het gaat om faciliteren van een actieve groep. Uitgangspunt is om jongeren te stimuleren om zelf met ideeën te komen en deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Hiermee vergroten zij hun zelfvertrouwen en hun zelfstandigheid.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden