Ede zorgt dat natuur Otterlo openbaar toegankelijk blijft

De gemeente Ede zal op het stuk grond van 17 hectare wat voor 11 hectare eigendom wordt van camping De Zanding een erfdienstbaarheid laten rusten.

En zal er in het koopcontract een wettelijke bepaling worden opgenomen dat het gebied voor iedereen openbaar toegankelijk blijft.

Bij de inwoners van Otterlo was de vrees dat er nog meer toegankelijk natuur rondom hun dorp afgesloten zou worden, wat slecht zou zijn voor inwoners maar ook voor de toeristen die Otterlo bezoeken. In de gemeenteraad was dit voorjaar vanwege de zorgen uit Otterlo over de toegankelijkheid van de natuur rondom het dorp, ook al veel te doen.

De raad droeg uiteindelijk het college op andere opties te onderzoeken. Het ging om totale koop door de gemeente of het opzetten van een stichting die eigendom wordt van het stuk grond. Deze opties zijn het niet geworden. Wat de gemeente Ede betreft is de discussie nu klaar en kunnen er handtekeningen gezet worden onder het verkoopcontract met daarin de erfdienstbaarheid. Wanneer dat precies gebeurd is nog niet bekend.

Ook wil de gemeente Ede het gesprek over een beheersstichting nog wel aangaan. Als blijkt dat daar veel animo voor is in het dorp Otterlo, kan die stichting alsnog opgericht worden. Vervolgens kan de eventueel op te richten stichting dit gebied en mogelijk andere gebieden gaan beheren.

Droompark de Zanding staat hier niet negatief tegenover. Maar geeft daarmee geen zekerheid af, dat er een inspraak komt over het gebied. Vaak staan afspraken tussen vakantieparken en gemeentes onder druk, in het niet nakomen van afspraken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden