Ede werkt aan 80 nieuwe elektrische laadpalen

Schoon en duurzaam vervoer is een belangrijke opgave om klimaatneutraal te worden als gemeente en om de luchtkwaliteit te verbeteren. De komende jaren is er in Ede behoefte aan 80 extra elektrische laadpalen.

Om die te realiseren werkt de gemeente Ede samen met andere gemeenten en de provincies Overijssel en Gelderland aan een openbare Europese aanbesteding. Doel is dat het bedrijf dat de aanbesteding gegund krijgt, volgend jaar start met het plaatsen van deze nieuwe laadpalen. Wethouder Leon Meijer (duurzaamheid): “We zijn blij dat de Provincie Gelderland samen met ons werkt aan veel nieuwe laadpalen voor elektrisch vervoer. We hopen dat in Ede hierdoor nog meer mensen kiezen voor een elektrische auto.”

Aanvragen

Op dit moment kent de gemeente Ede 38 publieke laadpalen (in de meeste gevallen voorzien van 2 aansluitingen), waar bezitters van een elektrische of plug-in-hybride auto hun wagen kunnen opladen. Bewoners en mensen die werken binnen de gemeente en geen beschikking hebben over een parkeerplek op eigen terrein kunnen een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.ede.nl/elektrischrijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden