Uitblinker 2017 van ROC A12: Femke Rops

Foto: Mandy van de Pol
Foto: Ede.nieuws.nl

Femke Rops, 23 jaar en student Fotografie, is op 22 mei verkozen tot ROC A12 Uitblinker 2017. Femke was één van de vijf genomineerde Uitblinkers van ROC A12.

Tijdens de feestelijke finale in Veenendaal werden de studenten getest door de jury tijdens een speeddate en een vragenronde en spraken docenten en studenten lovende woorden over de kandidaten. Na intensief beraad werd Femke gekozen tot winnaar.

“Strijdvaardig, een doorzetter, doelgericht, betrokken, een flexibele instelling, enthousiast en zoekend naar verdieping.” Aan de hand van deze woorden promootten docenten Tineke Tool en Tom van Kooten tijdens de finale de door hen voorgedragen kandidaat Femke Rops. “Femke doet veel extra’s naast haar opleiding: zo is ze ambassadeur voor ROC A12, helpt bij open dagen, geeft gastlessen, workshops en uitleg aan leerlingen van het vmbo. Daarnaast heeft Femke anorexia overwonnen. Dit is voor haar een grote overwinning geweest en dit zie je terug in haar hele manier van doen. Femke is een schijnende persoonlijkheid die zich graag inzet voor anderen.”

Spannende strijd

Naast Femke waren studenten Khatelyn Lee, Mandy Versluis, Dennis van Doodewaard en Lisanne Wiggers genomineerd voor de eervolle titel. Uiteindelijk viel de keuze op Femke vanwege haar enorme doorzettingsvermogen. “Ze denkt breder dan alleen aan haar eigen opleiding en ze is in staat haar mening goed te verwoorden. Wij zijn ervan overtuigd dat Femke een uitstekende vertegenwoordiger is van ROC A12 bij de landelijke Uitblinkers verkiezing”, aldus juryvoorzitter Jannemieke Wijgergangs. Femke is enthousiast over haar titel: “Ik ben blij met de kansen die ik krijg in het mbo. Het zijn vooral de stages die je vormen, daardoor weet ik nu echt wat ik wil.”

Stem op Femke

Femke vertegenwoordigt ROC A12 tijdens de landelijke Uitblinkerverkiezing op 23 november 2017. In deze finale strijden Uitblinkers van zo’n 45 ROC’s om de titel ‘landelijk ambassadeur mbo 2017’. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het beroepsonderwijs en wordt ingezet bij officiële gelegenheden, ontvangt een award en een geldbedrag van € 2500,- te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. De uitblinkersverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de MBO Raad, die met deze verkiezing positieve aandacht wil genereren voor de mbo-sector op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Vanaf half september kan iedereen stemmen op Femke Rops via www.ditismbo.nl.

Jessica Kuipers

Foto:Mandy van de Pol

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden