Conclusie onderzoek “Veldhuizen een fijne wijk om in te wonen”

Foto: Ede.nieuws.nl

Inwoners van Veldhuizen A zijn kritisch op het gemeentelijke beleid in de afgelopen jaren in de Edese probleemwijk. De aanpak van problemen was volgens hen te wispelturig, teveel gebaseerd op tijdelijke subsidies en slecht gecommuniceerd.

Dat is een belangrijke conclusie van een nieuw rapport over de wijk waarin inwoners en sleutelfiguren uit de wijk aan het woord komen. Hierin zijn de bewoners kritisch over de continu veranderende aanpak van de gemeente en andere instanties in de afgelopen jaren.

Zo werd de herstructurering van de wijk in 2011 afgekapt vanwege de economische crisis en werden verschillende projecten rond risicojongeren plots stopgezet omdat subsidies eindigden.

Het populaire zakgeldproject dat nu draait, waarbij jongeren zwerfvuil opruimen, kreeg ook recent minder budget. Dit leidde tot onbegrip bij jongeren die daardoor afhaakten. Ze hebben nog altijd een slecht toekomstperspectief.  Het lukt hen slecht werk en een goede stageplek te vinden.

Volgens de meeste bewoners gaat het nu goed in de wijk. Er hangen minder jongeren op straat en veel bewoners vinden Veldhuizen een fijne wijk om in te wonen. Wethouder Leon Meijer is dan ook blij met het onderzoek. “We worden bevestigd in het feit dat er een goede basis ligt om verder mee aan de slag te gaan in Veldhuizen.’’

De reacties tijdens een bewonersavond, waar zeventig mensen aanwezig waren, zijn meegenomen in het onderzoek. Ook vijftien jongeren zijn bevraagd in een groepsgesprek. Maar daarbuiten zijn er acht willekeurige bewoners geïnterviewd om de conclusie van het onderzoek rond te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden