Veel te zien en te beleven op Koningsdag in Bennekom

De Stichting Koningsdag Bennekom
Foto: Ede.nieuws.nl

Samen schilderen in de openlucht, genieten van optredens, swingende muziek en straattheater of meerijden in de optocht van feestelijk versierde kinderfietsen. De Stichting Koningsdag Bennekom (SKB) organiseert op donderdag 27 april weer tal van activiteiten voor jong en oud.

Optredens van diverse artiesten geven de nodige kleur aan Koningsdag 2017 en er is een verenigingen-/kunst- en creamarkt in de Dorpsstraat.

Vanaf 09.15 uur is er al van alles te beleven. De kinderen kunnen dan al de ballonnen ophalen in het Kerkheem. OBK toont haar muzikale klanken en rond 09.45 uur verzorgt burgemeester van der Knaap vanaf het podium voor de Oude Kerk de opening van alweer de vierde Koningsdag. Na het zingen van het Wilhelmus en het oplaten van de ballonnen start rond 10.00 uur de versierde fietsenoptocht door Bennekom te samen met een optocht van oldtimers en een speciaal kinderprogramma van Clown Fermichelli; de Trip-Trap-Special! Daarna – vanaf 11.45 uur bij het podium bij de kerk- zal Dance Studio Bennekom met verschillende groepen een spetterend optreden verzorgen.

Aan het begin van de middag trommelt de percussiegroep Sikuku bezoekers op met West-Afrikaanse ritmes. Wandelend door het centrum kunt u ook de reizende Tovenaar tegenkomen. Een bijzonder man die op verschillende plekken zijn kunsten laat zien.

Vanaf 13.30 is het podium voor de kerk van de band Small Talk. Small Talk viert de gouden jaren van de klassieke popsongs. Het trio heeft een repertoire dat zich uitstrekt vanaf de jaren ’60 tot nu; van disco tot Latin van pop tot rock & roll, maar altijd met gitaar, contrabas en percussie. De pauzes van Small Talk worden ingevuld door zangeres Vivian. Wat later in de middag (tussen 14 en 14.30) kunt u genieten van een optreden van dansstudio Poppelaars bij de muziektent.

Er zijn nog plaatsjes op de kinderrommelmarkt beschikbaar!

Ook de kinderrommelmarkt ontbreekt dit jaar niet. Meedoen kan nog! Stuur een mail naar [email protected]

Toon je talent

Dit jaar organiseert de Kunstfactorij ien ‘Place du Tertre’ (samen schilderen in de buitenlucht) in het Bart van Elstplantsoen. Vanaf een uur of twaalf tot een uur of vier kunt u in de buitenlucht creatief aan de slag! Wilt u meedoen? Laat het weten via [email protected]

Meer informatie

Meer weten over Koningsdag 2017 in Bennekom? Kijk op www.koningsdagbennekom.nl voor het actuele programma of kijk op onze Facebookpagina.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden