Kolkakkerbuurt stemt in met wijkvernieuwing

De Kolkakkerbuurt heeft ingestemd met de vernieuwing van de buurt. Vandaag werd bekend dat 73% van de 143 huurders voor het plan is om 50 woningen duurzaam te renoveren en 113 woningen te vervangen door 155 karakteristieke, energiezuinige en betaalbare woningen.

Zes maanden heeft een groep van ongeveer 50 wijkbewoners gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de wijk. Het resultaat is dat de Kolkakkerbuurt een tuindorp is en blijft waar ook in de toekomst veel mensen met plezier kunnen blijven wonen. De huidige bewoners kunnen in hun woning blijven wonen totdat de wijkvernieuwing start en krijgen als men wil verhuizen voorrang bij het kiezen van een nieuwe woning. De komende maanden gaat Woonstede bij elke bewoner persoonlijk langs om te verkennen wat de wensen zijn. Omdat ook het Sociaal Plan van kracht is geworden, kunnen bewoners verhuizen als ze dat willen.

De uitslag werd 4 april in de wijk bekend gemaakt:

Woonstede bedankt bewoners
Woonstede is dankbaar voor de betrokkenheid van de buurt bij het proces. Projectleider Edwin Boonstoppel: “We willen de Bewonerscommissie van de Kolkakkerbuurt bedanken. Zij hebben met hart voor de wijk de gesprekken met Woonstede gevoerd en er veel tijd in gestopt om de wijk overal bij te betrekken. Daarnaast danken we ook iedereen die afgelopen half jaar aanwezig was bij de meedenkavonden.” zegt Edwin Boonstoppel, projectleider van Woonstede. “Het was een heel waardevol proces voor iedereen. Er was enorm veel betrokkenheid uit de buurt en ook omwonenden schoven aan om mee te denken.”

Toekomstige sfeer in de wijk
De bewoners bepaalden met elkaar dat de bestaande woningen model zouden staan. De afgeschuinde kappen, het boerderijkarakter, de kleuren en materialen blijven zoals ze nu zijn. Het wordt een mooie en groene wijk met tuindorpkarakter. Er zijn korte blokjes waardoor er veel hoekwoningen met grote tuinen blijven. Een grote wens uit de wijk is dat er voor de oudere bewoners gelijkvloerse woningen komen, daarom worden er seniorenwoningen gebouwd. En wie wil kan kiezen voor een oorspronkelijke woning die gerenoveerd wordt aan de Kolkakkerweg.

Na de persoonlijke gesprekken maakt Woonstede een definitieve planning van de wijkvernieuwing bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden