Ongekend aantal inschrijvingen bouwproject Ede

Facebook Vredekwartier
Foto: Ede.nieuws.nl

Zo’n driehonderd belangstellenden bezochten donderdagavond 30 maart in het Akoesticum in Ede de inspiratieavond van nieuwbouwplan VredeKwartier. Ze lieten zich uitgebreid informeren over de 100 huizen en appartementen die Kelderman Bouw ontwikkelt en realiseert. Velen schreven zich in als belangstellende.

De bezoekers werden welkom geheten in een zee van heideplantjes. In de koffiezaal speelde een pianist Vivaldi’s Vier Jaargetijden. Stralend middelpunt was de maquette van het nieuwbouwplan. Hierop was goed te zien dat je vanuit VredeKwartier zo het bos inloopt.

100 woningen
Het draaide natuurlijk om de honderd energieneutrale woningen. Per bouwfase was er een presentatie. De architecten vertelden gepassioneerd over hun ontwerpen. Dit voorjaar is de verwachte start verkoop van ParkKwartier (16 Parkrandwoningen) en VeldKwartier (vier-onder-één-kapwoningen). De prognose is dat net voor de zomer de luxe appartementen van BloemKwartier in verkoop gaan. Naar verwachting wordt dit in het najaar gevolgd door HeideKwartier (25 betaalbare koopwoningen, 8 hoekwoningen en 1 royale tussenwoning) en BosKwartier (16 bosrandwoningen).

Warmtenet en financiële scan
De bezoekers konden ook informatie inwinnen over het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede, waarop alle huizen worden aangesloten. Alle huizen worden all electric; geen gas dus. Ze voldoen nu al aan de regels die vanaf 2021 gelden voor nieuwbouw. Een quickscan bood inzicht in de eigen financiële situatie en hypotheekmogelijkheden. En natuurlijk waren de makelaar en de ontwikkelaar en bouwer aanwezig voor informatie.

In vogelvlucht
Bij vertrek kregen de deelnemers een vogelvlucht met daarop alle woningtypen en bijbehorende kenmerken, vanaf-prijzen en een planning. Dát en een heideplantje. Al met al een succesvolle lenteavond over een bijzonder nieuwbouwproject voor Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden