Vervoerbuddy moet ouderen met ov-chipkaart Service bus 6 in helpen

Foto: Ede.nieuws.nl

Van links naar rechts stappen Yvonne van Geel van “Wij Zijn Betrokken Burgers”, Bas Tutert van gemeente Ede, Joost Viejou van de provincie Gelderland en Wethouder Leon Meijer in de bus. Foto: Rob van Geel.

De reizigers, de gemeente, de provincie en Syntus zijn het volgens Yvonne van Geel eens. Dinsdag 4 april maakten ze samen een reisje met Service bus 6. Iedereen denkt volgens haar mee om deze Service bus toegankelijk te maken voor iedereen. Ook als er na 1 januari volgend jaar niet meer in de bus betaald mag worden voor een kaartje.

“De ov-chipkaart heeft veel negatieve publiciteit gehad, maar het is nog steeds een zeer gemakkelijk vervoerbewijs. Je moet er even aan wennen”, schrijft Yvonne van Geel namens de groep ‘Wij Zijn Betrokken Burgers’ die zich hard maakt voor het behoud van deze buslijn.

Dat wennen aan een ov-chipkaart kan met een vervoerbuddy van de provincie. Een vrijwilliger die het leuk vindt om mensen te leren omgaan met de ov-chipkaart. “Op die manier kan het geld uit de bus en wordt het ook voor de chauffeurs weer een plezierrit. Voorlopig is het van het grootste belang dat wij, de burgers van Ede, laten zien dat we blij zijn met Servicelijn 6 en dat deze bus ook na 1 januari bestaansrecht heeft.”

Service bus 6 is een nieuwe vorm van openbaar vervoer, de vervanging van stadslijn 6. De bus rijdt één keer per uur langs een aantal servicepunten een rondje in Ede. Daarbij gaat het vooral om locaties als zorgcentra, verpleegcentra, medische posten, stations, Cultura en de markt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden