Ericaschool houdt actie voor het Rode Kruis Ede

Foto: Erica school Otterlo

De Ericaschool in Otterlo houdt ieder jaar rondom kerst een goede doelen actie. Dit jaar werd gekozen voor een doel dicht bij huis: ” Het vakantiekamp voor kinderen van ouders die afhankelijk zijn van de voedselbank in Ede”. Voor deze kinderen zit een vakantie met het gezin er niet in en vaak zijn ze nog nooit op vakantie geweest.

Enthousiaste vrijwilligers van ” Het Rode Kruis Ede” organiseren al tien jaar lang een vakantieweek voor deze groep kinderen en zamelen op allerlei manieren het geld in dat hiervoor nodig is. Het streven is om jaarlijks, dertig kinderen van 9 tot 12 jaar, een weekje op vakantie te laten gaan naar Terschelling.

De kinderen van de Ericaschool zijn heel druk geweest met het inzamelen van lege flessen en het doen van allerlei karweitjes. Tassen vol met lege flessen werden terug naar de winkels gebracht, auto’s werden gewassen enz. enz.! De kinderen hebben een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Wel 1000 euro haalden ze samen binnen! Hiervan kunnen zeker drie kinderen op vakantie. In de klassen werd door twee dames van het Rode Kruis een presentatie gegeven over de vakantiekampen. Toen de leerlingen hoorden dat de deelnemende kinderen vaak behoefte hebben aan ondergoed en sokken, werd spontaan besloten om ook hier nog een inzameling voor te houden. Dozen vol met ondergoed en sokken was het resultaat! Op 15 maart werd het geld en de kleding overhandigd aan Willeke Wennekes en Martha Jansen van het Rode Kruis. Zij waren de kinderen heel dankbaar en ze weten zeker dat de jongens en meisjes heel blij zullen zijn met de nieuwe sokken en het nieuwe ondergoed.

Bron: Ericaschool Otterlo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden