Wethouder Weijland trekt aan de bel

Foto: Gemeente Ede

Samen met de kinderen van de basisschool Koningin Beatrix in Ede trok wethouder Johan Weijland van onderwijs woensdagochtend aan de bel. Basisschoolleerlingen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika doen op 22 maart mee aan deze jaarlijkse actie ‘Wij trekken aan de bel’. Met behulp van toeters en bellen maakten ze herrie. Zo wordt aandacht gevraagd voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen.

Wereldwijde actie

De actie ‘Wij trekken aan de bel’ is een initiatief van het Liliane Fonds. Op 22 maart trekken leerlingen op honderden basisscholen in Nederland aan de bel. Ook bekende Nederlanders komen in actie: onder meer Gaston Starreveld, Marc de Hond, Minke Booij, Maartje Paumen, Vincent Bijlo en Jan Slagter. In landen waar het Liliane Fonds actief is, trekken kinderen ook aan de bel.

Petitie ‘Ieder kind naar school’

Ieder kind moet naar school kunnen. Toch is de praktijk anders. Slechts 1 op de 10 kinderen met een handicap in arme landen gaat naar school. De school is te ver of niet toegankelijk, kinderen worden geweigerd of leerkrachten missen de benodigde kennis. Met een petitie roept het Liliane Fonds de Nederlandse regering op tot wereldwijde naleving van de rechten van kinderen met een handicap. Op 22 maart worden de ingezamelde handtekeningen en bijbehorende aanbevelingen overhandigd aan leden van de Tweede Kamer.

Liliane Fonds en onderwijs

Om juist kinderen met een handicap sterker te maken is onderwijs van groot belang. Het Liliane Fonds ondersteunt daarom deze kinderen niet alleen op het gebied van medische zorg, revalidatie en sociale contacten, maar ook met scholing.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden