31 maart: bijeenkomst omgevingsvisie Ede-stad

Foto: Ede.nieuws.nl

De gemeente Ede organiseert dit voorjaar inwonersbijeenkomsten over de omgevingsvisie. Inwoners worden uitgenodigd om – online – mee te praten over de toekomst van Ede. Op 31 maart is de eerste bijeenkomst voor inwoners van Ede-stad. Bijeenkomsten voor de dorpen en het buitengebied volgen in april.

Toekomstbeelden

In deze bijeenkomst praat de gemeente in kleine groepen met inwoners en organisaties over de voor- en nadelen van verschillende toekomstbeelden. Ook gaan we het hebben over de mogelijkheden die u ziet om voldoende woningen, een sterke natuur, een gezonde leefomgeving, duurzame energie en landbouw te realiseren.

Keuzes maken

Wethouder Jan Pieter van der Schans: “Ede is een prachtige gemeente. We wonen, werken, studeren en recreëren er graag. De ruimte is alleen niet oneindig. Dus moeten we keuzes maken: hoe willen we groeien en waar? Wat willen we behouden en beschermen? Bijna iedereen heeft daar wel ideeën over. Die ideeën horen we graag tijdens de inwonersbijeenkomsten. Dat helpt ons bij het maken van goede keuzes.’’

Gemeenteraad

De resultaten neemt de gemeente mee als participatieverslag in de concept omgevingsvisie. De gemeenteraad stelt de omgevingsvisie uiteindelijk vast.

Aanmelden

Woont u in Ede-stad en wilt u meepraten over de toekomst van Ede? Meld u dan aan voor de Teams bijeenkomst op 31 maart (20:00 – 22:00 uur). Na aanmelding ontvangt u een link om de bijeenkomst via Teams bij te wonen. Aanmelden kan tot 25 maart via www.ede.nl/omgevingsvisie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden