Groen schoolplein voor De Wegwijzer

Foto: De Wegwijzer

Op 15 maart begon de aanleg van een nieuw schoolplein voor De Wegwijzer in Ede. De Wegwijzer realiseert het nieuwe plein met behulp van de subsidieregeling Groene Speelpleinen van de gemeente Ede en subsidiegeld van de provincie.

Natuurlijke elementen staan centraal
Het huidige plein oogt door de vele tegels wat troosteloos. Daarom vervangen we een groot deel van de tegels door vaste planten en bloemperken. Langs een groenstrook komt een insectenhotel. Maar ook voor vleermuizen en vogels wordt ons plein een uitnodigende plek. Er komen twee vleermuizenkasten, een eekhoornkast en maar liefst vijf vogelhuisjes. Zo hopen we binnenkort vleermuizen, eekhoorntjes, mussen, koolmezen, roodborstjes en pimpelmeesjes op ons plein te verwelkomen. We zorgen voor veel openingen in de heg langs het hek waardoor kleine dieren naar het schoolplein kunnen. Zo dragen wij bij aan de biodiversiteit in Ede.

Leerlingen helpen mee met het onderhoud
Nabij het fietsenhok willen we vijf moestuinen aanleggen. De moestuinen kunnen in het voorjaar en de zomer worden onderhouden door de leerlingen. Daarnaast komt er een compostinstallatie waar we het tuinafval van het plein kunnen verwerken. Omdat we graag duurzaam willen omgaan met de materialen, worden de tegels van het huidige plein hergebruikt voor het bouwen van het insectenhotel en voor een bank bij een aarden wal. Deze wal wordt aangelegd in de vorm van een halve cirkel. Daarbinnen komt een lange bank met een tafel. Op deze plek kunnen natuurlessen worden gegeven.

Een groen plein past bij onze filosofie
Een groen schoolplein is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen. Dit past bij onze filosofie dat we kinderen zelf ervaringen op willen laten doen, hun grenzen kunnen verleggen en hun mogelijkheden kunnen ontdekken. We zijn ervan overtuigd dat de aanwezigheid van groen ten goede komen aan de fysieke en geestelijke gezondheid van onze leerlingen. De aanleg van het groene plein zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Het grootste deel wordt uitgevoerd door professionele hoveniers. Zij worden geassisteerd door onze enthousiaste pleincommissie en een betrokken ouder van een van onze leerlingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen