Kom mountainbiken in Otterlo en Lunteren!

Er zijn twee nieuwe MTB routes in Otterlo en Lunteren aangelegd, gemarkeerd en helemaal klaar voor gebruik. Burgemeester Verhulst en wethouder De Pater hebben Thorwald Veneberg, directeur Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU), uitgenodigd om de route in Otterlo te fietsen. Van dit moment is een video gemaakt.

De nieuwe routes

In totaal telt Ede dan 80 km aan mountainbikeroutes in Ede, Otterlo en Lunteren, waar onder een speciale kinderroute.

Otterlo:
De nieuwe route in Otterlo is 18 km lang en start bij Otterlo Events. Er wordt in deze route veel gebruik gemaakt van hoogteverschillen in de omgeving en de mooie natuurgebieden. Verwacht snelle singletracks, steile klimmen en snelle afdalingen. Voor de technisch gevorderde mtb-ers is er bij de Zanding een extra uitdaging door een technisch moeilijk gedeelte, dat via een aparte singletrack is bewegwijzerd.

Lunteren:
De route bij Lunteren is een afwisselend parcours van 32 kilometer door heuvelachtige stukjes van de Roekel, door het Edese Bos, het Luntersche Buurtbosch en langs de Goudsberg. Langs de route vele singletracks, afgewisseld met enkele lange, rechte paden. Rondom De Goudsberg vind je steile klimmen en een snelle afdaling. De route heeft twee startlocaties: MTB-Centrum Veluwe en 50|50 Hotel Belmont.

Mogelijk dankzij vrijwilligers en sponsoren

Als wethouder van de onderwerpen recreatie, toerisme en sport is Peter de Pater wekelijks op de mountainbike te vinden: “De MTB routes in de gemeente Ede zijn van hoge kwaliteit. Dit is alleen mogelijk dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe die deze routes onderhouden en beheren. En dankzij de bijdrage van de sponsoren. Ik ben heel blij met de nieuwe routes in Lunteren en Otterlo. Hopelijk kan de horeca snel weer open, want dat geeft een plus aan deze routes.”

Burgemeester Verhulst: ‘We wilden dit moment eigenlijk vieren met een grote opening. Helaas kan dat door corona nu niet. Met het filmpje laten we alvast zien hoe aantrekkelijk de routes zijn. Mountainbikers uit Ede en daarbuiten weten de routen nu al te vinden, hopelijk worden dit er nog meer. En zodra het weer kan, vieren we alsnog de opening met de betrokken vrijwilligers en ondernemers.”

Startlocaties

MTB-ers kunnen de nieuwe en bestaande MTB routes starten bij startlocaties. De ondernemers van deze startlocaties sponsoren de routes:

Ede: De Fietser

Otterlo: Otterlo Events

Lunteren: MTB-Centrum Veluwe & 50|50 Hotel Belmont

Meer informatie over MTB-routes in Ede is te vinden op bezoek-ede.nl/mtb en mtbzuidveluwe.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden