Oppositiepartijen Ede voelen zich niet serieus genomen bij de programmabegroting

Foto ter illustratie
Foto: Ede.nieuws.nl

Politieke verhoudingen staan op scherp: ‘Wat doen wij hier nog?’

De oppositiepartijen in Ede voelen zich niet in waarde geschat en voelen zich bij de bespreking van de programmabegroting donderdagavond in de raadsvergadering geboycot.

Tijdens één van de belangrijkste vergaderingen van het jaar waar plannen voor de toekomst worden vastgelegd, was de sfeer niet fijn en gaven de collega’s van de coalitiepartijen het gevoel aan de oppositie dat er afspraken waren om plannen en voorstellen van de oppositie te boycotten.

Fractievoorzitter Cora Otter van de oppositiepartij CU, gaf meteen al aan geen wijzigingsvoorstellen in te dienen, en ook geen van de andere partijen te zullen steunen.

De oppositiepartijen dienden eerst nog verschillende plannen in, elf moties en vijf amendementen. Eén van de plannen was het plan voor de tunnel ter hoogte van de Kerkweg voor de bewoners en de scholieren van Ede-Zuid. Maar toen eenmaal echt duidelijk werd dat ieder plan zou sneuvelen, kwamen de oppositiepartijen in protest. Ze besloten  uiteindelijk al hun moties en amendementen in te trekken. Niet omdat de partijen het geen goede plannen meer vonden, maar omdat het gewoon geen zin had. Er was toch geen meerderheid voor de voorstellen te krijgen.

Burgemeester

Burgemeester René Verhulst probeerde de gemoederen wat te sussen. Hij benadrukte dat het college veel van de wensen van de coalitie wel heeft overgenomen in de vorm van toezeggingen. In ieder geval is er in de gelukkigste gemeente van Nederland, veel frustratie in de raad.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden