Digitale informatieavond renovatie Sociaal Pension: dinsdag 13 oktober 2020

Opvang daklozen wat onlangs gesloten is. Naast Leger Des Heils
Foto: Ede.nieuws.nl

Het Sociaal Pension aan de Nieuwe Kazernelaan (ook wel Gebouw 17 genoemd) wordt in 2021 aan de binnenkant gerenoveerd. En in 2022 aan de buitenkant. Op 13 oktober om 20.30 uur is er een digitale informatieavond om omwonenden en belangstellenden over de renovatieplannen te informeren.

Het Sociaal Pension is een opvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn geworden en een woonvorm voor mensen met psychiatrische problemen. De binnenruimte en de buitengevel van het Sociaal Pension wordt in 2021 gerenoveerd. Dit bereiden we samen met het Leger des Heils voor. In 2022 richten we de buitenruimte, en de tuin opnieuw in. Omwonenden kunnen hierover meedenken.

Digitale inwonersbijeenkomst

Op dinsdag 13 oktober kunt u (vanuit uw huiskamer) onze digitale informatieavond volgen over de renovatie van Gebouw 17. De bijeenkomst volgt u van 20:30 uur tot uiterlijk 22:00 uur via internet. De link naar de presentatie plaatsen we op https://www.ede.nl/in-de-gemeente-ede/bouwprojecten/gebouw-17. Via deze link kunt u ook later de uitzending terugkijken. Tijdens de uitzending kunt via WhatsApp vragen stellen, die zo mogelijk direct beantwoord worden. Het nummer maken we tijdens de uitzending bekend.

Tijdens de digitale informatieavond vertelt het Leger des Heils meer over hun werk en de bewoners van het Sociaal Pension. Ook presenteren we het ontwerp van de interne renovatie en de voorlopige planning van de werkzaamheden. Tenslotte vertellen we over de inrichting van de buitenruimte en hoe omwonenden hierover mee kunnen denken. In het voorjaar van 2020 hebben studenten van de WUR drie ontwerpen gemaakt voor de buitenruimte, op basis van een enquête en interviews onder een aantal omwonenden en bewoners. De studenten presenteren tijdens de informatieavond hun onderzoek en ontwerpen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden