Gemeente Ede vraagt subsidie aan bij de Staat voor hulptrajecten

Wethouder Hoefsloot
Foto: Ede.nieuws.nl

Wethouder Lex Hoefsloot van de gemeente Ede wil 4,6 miljoen euro vragen aan de staat voor hulptrajecten om daklozen op te vangen en voor mensen die nu nog in instellingen verblijven naar zelfstandig functioneren te begeleiden.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een potje van 200 miljoen euro beschikbaar gesteld aan gemeenten in Nederland, zodat ze woonplekken en begeleiding kunnen realiseren voor mensen die dat nodig hebben. Het geld wil de gemeente Ede gebruiken om de daklozenopvang van het Leger des Heils uit te breiden en nieuwe hulptrajecten aan te bieden voor mensen die nu nog in instellingen verblijven.

Hulptrajecten

De hulptrajecten zijn voor mensen die niet in de 24 uur begeleiding passen, voor die groep mensen is er geen of weinig begeleiding. En dat willen we wel gaan creëren”, zegt wethouder Lex Hoefsloot. “Het doel is dat iedereen op een gegeven moment gewoon zelfstandig functioneert. Dat zal niet altijd lukken, maar we willen mensen daar wel zo veel mogelijk bij helpen.”

Het is de bedoeling aldus de wethouder dat op die manier meer mensen geholpen kunnen worden en de wachtlijsten voor Beschermd Wonen verkort wordt.  Het voordeel voor de gemeente is, dat er een aanzienlijke besparing kan worden gerealiseerd.

Zorgverlening in beschermt wonen in een instelling kost 60.000 euro per jaar per persoon en met het nieuwe plan voor mensen die in dit plan kunnen gaan passen kan de besparing oplopen van 35.000 tot 50.000 euro per jaar.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden