Gemeente Ede doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning, online en tijdens verschillende activiteiten.

Wie zelf ook aan de slag wil, kan inspiratie opdoen via de voorbeeldwoningen en ervaringsverhalen of op bezoek bij een duurzaam huis. De gemeente Ede doet dit jaar ook mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan hun woning aan te melden.

Duurzame Huizen Route
Op 31 oktober en 7 november stellen huiseigenaren in heel Nederland hun woning open voor bezoekers. Dit gebeurt dus ook in Ede. Bezoekers schrijven zich vooraf in voor een bezoek, waardoor er maximaal zes bezoekers per tijdstip aanwezig zijn. Op die manier kan iedereen zich houden aan de coronamaatregelen.

Mooie kans
Wethouder Lex Hoefsloot: “Mee doen met de Duurzame Huizen Route is een mooie kans om voorbeelden van duurzame woningen onder de aandacht te brengen. Inwoners horen zo ervaringen uit eerste hand en ontdekken bijvoorbeeld dat een energiezuinig huis ook voor meer comfort zorgt. Het zo mooi zijn als veel duurzame woning bezitters zich aanmelden”.

Aanmelden
Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.
Meer tips
Op www.ede-natuurlijk.nl staat meer informatie over duurzaam wonen in Ede. Met tips, adviezen en
informatie over verschillende duurzame initiatieven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden