Ondertekening intentieovereenkomst Samen Sterk

Wethouder Leon Meijer van de Gemeente Ede tekende op maandagmiddag 7 september 2020 de intentieverklaring ‘Samen Sterk’ met zorgverleners van verschillende partijen voor jeugdzorg uit de gemeente Ede.

In de gemeente Ede wonen en leven veel kinderen. Met veel kinderen gaat het heel goed, andere kinderen en hun ouders hebben wat hulp nodig bij het opvoeden en opgroeien. Deze kinderen willen we graag helpen, maar wel het liefst in het eigen gezin of in een zo gezins-achtig mogelijke plek in. Waar een kind naar de eigen school kan blijven gaan, op zijn of haar eigen sportvereniging blijft en met dezelfde vriendjes en vriendinnetjes blijft spelen. Het verblijf staat centraal en hulp wordt waar nodig ingevlogen. Dat kan alleen maar als het lokale netwerk goed samenwerkt. Preventieve en professionele hulp zijn met elkaar verbonden, allemaal in het belang van het kind en hun gezinnen. In Ede hebben we een sterk netwerk. We weten elkaar te vinden, werken samen en bieden de hulp die nodig is.

Om die samenwerking te benadrukken en te versterken is de intentieovereenkomst ‘Samen Sterk’ opgesteld. Hierin omschrijven we de doelen die we met elkaar willen bereiken bij de zorg van kinderen en hun gezinnen. Ook introduceren we een nieuwe manier van werken om de zorg voor kinderen zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Wethouder jeugd, Leon Meijer: “Deze intentieverklaring is een mooi resultaat van een prachtige samenwerking tussen verschillende partijen uit Ede. Allemaal hebben we hetzelfde doel; jongeren en hun gezinnen ondersteunen. Door met elkaar samen te werken bereiken we dat resultaat”.

De intentieverklaring is ondertekend door de volgende partijen:

Gemeente Ede

Choice4Life

Loofles

S’heerenloo

De Rading

Netwerk gezinshuizen Ede

Lindenhout

Buurtgezinnen

Zorgmuiters

Timon

Sociaal Team

De schakels

Spring Up

Gezinshuis Weesthuis

Commsmeden: Netwerk gezinshuizen Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen