Burgemeester René Verhulst: ‘Onderzoeken wat we de komende maanden nog kunnen doen in Ede’

Foto: Chris Ouboter

Per vandaag 1 juli zijn een aantal coronamaatregelen versoepeld. ‘Maar is de anderhalve meter samenleving nog wel een must’, dat zei burgemeester René Verhulst in het persgesprek van afgelopen dinsdag 30 juni.

Volgens Verhulst zijn de maatregelen eerder versoepeld omdat de omstandigheden dat toelaten, we kunnen nu gaan kijken wat de komende tijd nog mogelijk is op sportgebied en andere activiteiten in Ede. Er wordt ook gekeken of de accommodaties komende zomer weer open kunnen.

Binnenlandse vakanties

Het aantal vakanties neemt toe op de Veluwe en dat geeft kansen voor de ondernemers in Ede en de omliggende dorpen binnen de gemeente.  Het aantal fietsers op de Veluwe is behoorlijk toegenomen. Dat concludeerde Verhulst zelf op zijn fietstochten door de gemeente Ede. De verhuurders van vakantieparken en campings zijn bezig met een inhaalslag.

Bezoekersmonitor brengt Gelderse drukte in kaart

Toerisme Veluwe, Arnhem, Nijmegen, lanceert vandaag, in opdracht van de provincie Gelderland, een monitor waarmee bezoekersdrukte in Gelderland wordt gemeten. De druktemeter geeft inzicht in waar het deze zomer druk of rustig is. Het biedt toeristen een hulpmiddel te bepalen waar zij willen recreëren.

Dit levert dus een soort ‘hittekaartje’ op van drukke en rustige plekken in Gelderland.

Bezoekers en inwoners kunnen de monitor raadplegen die wordt aangeboden via de toeristische websites Visitarnhem.comVisitnijmegen.com en Visitveluwe.nl. Via mediakanalen zoals ANWB-reiswijzer, Omroep Gelderland, Ede.nieuws.nl en De Stentor. En via websites van gemeenten, toeristische ondernemers en lokale marketingpartijen.

Evenementen in Ede

Toch gaan veel evenementen niet door volgens Verhulst, ‘de tijd om te organiseren is nu gewoonweg te kort en is het lastig om op zo’n korte tijd vrijwilligers te krijgen’. Hij noemde als voorbeeld het kinderdorp Bennekom.

Airborne 2020

De herdenking van 75 jaar vrijheid zal anders plaatsvinden dan normaal. De inzet van de Luchtmobiele Brigade is dit jaar beperkt. Het is niet verantwoord om op de Ginkelse heide vele tienduizenden belangstellenden te verwelkomen. Maar als Airborne-gemeente doen we natuurlijk wel ons best om tot een aangepaste en respectvolle manier van herdenken te komen. Door middel van vlaggen en borden in het Centrum van Ede die verwijzen naar 75 jaar vrijheid en de Airborne herdenking 2020.

Horeca in Ede

Burgemeester René Verhulst heeft een brief geschreven aan de Edese horecaondernemers. In de brief geeft hij de ondernemers onder meer complimenten voor het hanteren van de richtlijnen. “De gasten zullen meestal niet vragen hoe het met u gaat. Ik wil u wel het beste wensen in de lastige tijd die we achter de rug hebben en die hopelijk de komende maanden steeds minder lastig wordt”.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden