Start campagne preventie schulden jongeren

Foto: Gemeente Ede

Per 1 maart 2020 start gemeente Ede met een campagne om schulden bij jongeren te voorkomen.

Alle jongeren die tussen maart 2020 en februari 2021 hun achttiende verjaardag vieren, ontvangen een verjaardagskaart van de gemeente. Wethouder Hester Veltman (Werk & Inkomen) overhandigde maandagavond de eerste kaart aan leden van de Jongerenraad Ede.

Op die verjaardagskaart staat informatie over wat er voor de jongeren financieel verandert nu ze 18 jaar geworden zijn. Zo start het betalen van de zorgverzekering én het ontvangen van zorgtoeslag, maar ook het lenen van geld bij DUO voor hun opleiding. In de kaart wordt verwezen naar een animatiefilm waarin Joost, die ook net 18 geworden is, laat zien wat het betekent om verantwoordelijk te zijn voor je eigen inkomsten en uitgaven.

Veltman benadrukt het belang van de campagne. ‘In de gemeente Ede is 18% van de inwoners met schulden tussen de 18 en 25 jaar oud. Met deze campagne willen we de jongeren tijdig bewust maken van de risico’s van financiële verantwoordelijkheid als volwassene’. De campagne geeft voorlichting over geld en schulden en is opgesteld in samenwerking met de Jongerenraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden