112

Burgemeester Verhulst is voor gedeeltelijk vuurwerkverbod in Ede

Burgemeester René Verhulst sprak zich maandagavond 6 januari ook al uit tegenover de brandweermensen tijdens het uitreiken van de lintjes over het gebeuren in de Oudejaarsnacht

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 9 januari 2020 gaf burgemeester René Verhulst aan dat hij voorstander is van een gedeeltelijk vuurwerkverbod. De incidenten in de wijk Veldhuizen en Ede-Zuid tijdens de afgelopen jaarwisseling hebben hem versteld doen staan.

Als hij zelf niet aanwezig was geweest had hij niet geloofd wat er gebeurde. Vuurwerk werd verstopt of vanuit auto’s aangereikt en vervolgens werden politie, brandweer, ambulance, hulpverleners en bewoners ermee bestookt. Ook werden bushokjes vernield en auto’s in brand gestoken.

Er waren zo’n honderd rel-jongeren op de been. De hulpdiensten waren onvoldoende voorbereid op hun doelgerichte acties en het georganiseerde karakter daarvan.

De burgemeester pleit voor een verbod op gevaarlijk (knal)vuurwerk. Hij sluit zich aan bij het pleidooi van politiechef Erik Akerboom. Moet er een verbod op vuurwerk komen? Uiteindelijk kan de gemeenteraad daarin de beslissing nemen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden