NK wielrennen in Ede is voor herhaling vatbaar

1 minuut voor 10.00 uur De Start
Foto: Ede.nieuws.nl

Burgemeester René Verhulst vind het NK wielrennen voor herhaling vatbaar zo melde hij dinsdagmiddag tijdens de toelichting van het NK 2019 in het gemeentehuis.

Hij kijkt met een tevreden gevoel terug op het NK wielrennen in Ede en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Het binnenhalen van de NK wielrennen paste volgens Verhulst prima binnen de ambities van de gemeente om grote publieksevenementen te organiseren. Het NK is veilig en succesvol verlopen en was goed voor de naamsbekendheid van Ede.

De bezoekers van het NK hebben genoten, vertelde de burgemeester: “De drie koersdagen waren samen goed voor zeker 30.000 toeschouwers. Het was goed voor de naamsbekendheid voor Ede er is in de Nederlandse media veel aandacht geweest voor het evenement. Wel zijn er een aantal problemen geweest met verkeersregelaars in Bennekom en op de 224 bij Ede, echter zijn die snel opgelost door de gemeente. Ook waren de mobiele toiletten op een gegeven moment vol.”

René Verhulst wijst erop dat de verantwoordelijkheid voor deze zaken bij organisator Golazo lag. “Maar als je als gemeente hoort dat het niet loopt zoals is afgesproken, dan grijp je ook in”.

De gemeente bleef keurig binnen de geraamde kosten voor het evenement. Het koste € 413.000 zeker € 20.000 minder dan begroot. Ruim € 225.000 ging naar de organisator van het evenement Golazo.  Ruim € 135.000 ging op aan communicatie en andere activiteiten rondom het NK. De gemeente Wageningen had een pracht van een evenement in de gemeente voor maar € 2000.

Burgemeester René wil  best nog een keer het NK wielrennen in Ede hebben, zo zei hij, “maar dan wel met wat aanpassingen zodat het spannender wordt voor de toeschouwers. Mocht Ede voor een nieuw NK gaan, moet het wel dealen met Golazo. ,,Dat heeft een contract voor nog 3 jaar met de KNWU om het NK wielrennen te organiseren. Maar misschien houdt Ede de komende jaren wel een heel ander groot evenement er zijn ook andere mogelijkheden met natuur of cultuur.”

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden