Wethouder Meijer maakte een parachutesprong boven de Ginkelse Heide met de 11e Luchtmobiele Brigade

Foto: Ede.nieuws.nl

‘Een unieke kans, zo zie ik mijn sprong, een mooie gelegenheid om te ervaren hoe het is om uit een vliegtuig te springen’, zegt wethouder Meijer, die vrijdagmiddag rond 14.00 uur een tandemsprong maakte.

“Dit is natuurlijk niet te vergelijken met de ervaring van al die mannen die 75 jaar geleden uit een vliegtuig sprongen. Maar ik vond het wel heel bijzonder. Door de heldhaftige daden van de militairen 75 jaar geleden, kan ik nu veilig springen, zonder angst te hoeven hebben voor wat mij beneden staat te wachten.”

Leon Meijer sprong samen met een andere passagier van de 11 Luchtmobiele Brigade. Het vliegtuig steeg op vanaf luchthaven Eindhoven en de parachutisten landen op de Ginkelse Heide.

Airborne

Zaterdag 21 september vindt de grote Airborne luchtlanding herdenking plaats op de Ginkelse Heide in Ede. 75 jaar geleden werden ruim duizend parachutisten  boven de heide gedropt. Ieder jaar herdenken we dat en springen bijna 1000 militairen uit verschillende landen op deze historische plek.

‘Ik vond het heel bijzonder dat ik dit mocht doen’, zegt Leon Meijer. ‘Al die jonge mannen die dit toen deden. Die uit vliegtuigen sprongen zonder maar te weten waar ze terecht zouden komen. Niet wetend wat ze te wachten stond. En niet voor henzelf, maar om mensen te helpen die ze helemaal niet kenden. Ik hoop dat iedereen zaterdag geniet van een mooie dag. Een dag waarop we al die stoere bevrijders herdenken en eren, maar waarop wij ook kunnen genieten van onze vrijheid’

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden