ChristenUnie Ede wil extra maatregelen voor de bestrijding van de eikenprocessierups

Foto: Ede.nieuws.nl

Het zal niemand ontgaan zijn dat we in onze gemeente wederom last hebben van de eikenprocessierups. Sterker nog, de overlast is 3x erger dan vorig jaar. Vorig jaar stelde de ChristenUnie raadsvragen over de bestrijding van de eikenprocessierups met het aantrekken van natuurlijke vijanden. Recent hebben de VVD en SGP enkele vragen gesteld tijdens het vragenuurtje op 20 juni jl. Raadslid Niek van den Brink (ChristenUnie) stelt het college van B&W nu 18 nieuwe schriftelijke vragen.

eikenprocessierups, ede,natuur, berstrijding NK2019,

“De ChristenUnie wil met de schriftelijke vragen een aanzet geven tot een goede reflectie op de bestrijding van de eikenprocessierups. Er is nog veel te verbeteren op het gebied van beleid, communicatie, preventie en bestrijding. De ChristenUnie hoopt dat deze vragen als handvat worden opgepakt om de bestrijding de komende jaren te verbeteren.” Aldus Niek van den Brink.

De ChristenUnie wil onder meer weten hoe het college ervoor gaat zorgen dat er volgend jaar voldoende bestrijders zijn in gemeente Ede. Ook de communicatie kan volgens Van den Brink beter. “Het doen van een melding kan eenvoudiger en besmette bomen dienen gemarkeerd te worden met waarschuwingslinten.”

Het college van B&W dient binnen 30 dagen de vragen te beantwoorden. Alle gestelde vragen zijn (binnenkort) te vinden via ede.christenunie.nl of ede.raadsinformatie.nl (zoeken bij raadsinstrumenten).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden