Burgemeester Verhulst van Ede verbaasd over plaatsen IS-kinderen bij ‘radicale opa’

Foto: Chris Ouboter

Burgemeester René Verhulst vertelde vandaag zaterdag 15 juni bij Radio 1 dat hij verbaasd was over de beslissing van de Kinderbescherming om kinderen van een teruggekeerde Syriëgangster bij hun opa en oma te plaatsen, terwijl de opa naar verluidt een IS-sympathisant is.

Eind 2017 kwam jihadverdachte Senabel al-N. terug uit IS-gebied, met haar twee jonge kinderen. Die zijn nu bij de grootouders geplaatst, voor de periode dat de vrouw haar straf moet uitzitten. De burgemeester noemt dat een onverstandig besluit. “Blijkbaar heeft de Kinderbescherming een andere afweging gemaakt.” De Raad voor de Kinderbescherming wijst er in een reactie op dat de kinderrechter in dit soort gevallen het laatste woord heeft en dat die besluit of het verantwoord is of niet.

René Verhulst vraagt al langer om uitgebreidere bevoegdheden zodat de gemeente meer toezicht kan houden op teruggekeerde mensen uit het IS gebied. Verhulst pleit in het programma van Radio 1 voor bredere informatie-uitwisseling: “We zouden een bindend kader moeten krijgen waarin de gemeente de bevoegdheid heeft om informatie van alle partijen te ontvangen.”

Bron NOS

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden