Edenaren positief over landschap en buitengebied

Foto: Ede.nieuws.nl

Negen van de tien inwoners vindt het landschap in het buitengebied aantrekkelijk. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Inwoners aan het woord 2018’. In het onderzoek zijn inwoners gevraagd naar hun mening over de gemeente Ede. De resultaten van dat onderzoek zijn nu bekend. Het onderzoek gaat onder meer over thema’s als dienstverlening, zorg, voedsel, de buurt, duurzaamheid, sport, cultuur en het buitengebied van Ede. Voor het onderzoek zijn 3.000 willekeurig gekozen inwoners uitgenodigd. Van
hen deden 935 mensen mee.

Resultaten belangrijk
De gemeente voert het onderzoek Inwoners aan het Woord iedere twee jaar uit. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het beleid van de gemeente te beoordelen. Ook helpen de uitkomsten bij het maken van nieuw beleid.

Trots
Uit het onderzoek blijkt dat Edenaren een positief beeld hebben van de gemeente. Twee vijfde is zelfs trots. Ze zijn trots op de groene omgeving, de natuur, bos en heide en het mooie buitengebied. Maar ook omdat ze hier geboren en getogen zijn. Waar men minder trots op is, is het verdwijnen van groen en het centrum van Ede. Hoewel het centrum wel meer waardering krijgt dan in 2016.

Prettig wonen
Mensen vinden het hier prettig wonen. Ze zijn tevreden over voorzieningen in hun buurt. Denk bijvoorbeeld aan winkels, onderwijs, gezondheidszorg en groen in de buurt. Minder tevreden is men over ontmoetingsplekken.

Dienstverlening
Over de gemeentelijke dienstverlening zijn inwoners in 2018 wat meer tevreden dan daarvoor. Vooral de digitale dienstverlening scoort goed. Slechts 5 procent geeft aan iets te missen. Het aanvragen van zorg of een uitkering doet men het liefst via de website. Net zoals het doorgeven van een melding of het vinden van informatie. Het aanvragen van documenten doet men liever aan de balie. Maar er zijn ook altijd dingen die beter kunnen. Zoals bijvoorbeeld de wachttijd en snelheid bij de gemeente.

Bent u benieuwd naar alle uitkomsten van Inwoners aan het woord 2018? U vindt het onderzoek op ede.buurtmonitor.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden