Grotestraat kreeg op woensdag 17 april de eerste twee bomen

Foto: Gemeente Ede

Afgelopen woensdag 17 april was het centrum van Ede weer wat groener. Die dag planten we de eerste twee iepen in de Grotestraat. In aanloop naar dit feestelijke moment organiseerden we een bomentekenwedstrijd onder kinderen in Ede. Maar liefst 200 kinderen tekenden hun mooiste boom. De elf winnaars wacht een groene verrassing tijdens het planten van de bomen.

 De werkzaamheden in de Grotestraat verlopen voorspoedig. In het eerste deel tussen de Molenstraat en de Oude Kerk ligt al nieuwe bestrating. Wethouder Levendig Centrum Willemien Vreugdenhil: ,,We willen het centrum van Ede groener maken en mooier inrichten, zodat het een fijnere plek wordt om naar toe te komen. Daarom planten we in de Grotestraat in totaal elf iepen en leggen we mooie nieuwe bestrating aan’’. Op 17 april om 14:00 uur krijgen de eerste twee bomen alvast een plek. Deze worden geplant door Willemien Vreugdenhil en Anne-Marie Vreman (voorzitter Stichting Binnenstad Ede). Het grootste deel van de werkzaamheden aan de Grotestraat is voor de zomer afgerond.

 Tekenwedstrijd

We ontvingen de afgelopen maand meer dan 200 tekeningen van kinderen uit Ede. De opdracht was om een mooie boom te tekenen én om ons te laten weten waarom bomen zo belangrijk zijn. Een jury had de taak om de elf mooiste tekeningen uit te kiezen. De jury bestond uit wethouder Peter de Pater, winkelier Sara Kakebeen van Stichting Gelukkig Winkelen, kinderwethouder Iris van het Kindercollege en Frank Buunk van kunsthandel Simonis en Buunk. ,,We mochten kiezen uit 200 prachtige tekeningen met bomen in de mooiste kleuren. We hebben ook gelet op de argumenten waarom bomen zo ongelooflijk belangrijk zijn. We kregen zelfs mooie gedichten! De elf winnaars sprongen er voor ons bovenuit, maar we zijn verrast door alle prachtige inzendingen,’’ zegt wethouder Peter de Pater.

Onthulling winnaars en expositie

Tijdens het planten van de bomen onthult wethouder Willemien Vreugdenhil, samen met kinderwethouders Iris en Nora, welke elf kinderen de bomentekenwedstrijd gewonnen hebben. Alle 200 kunstwerkjes zijn op 17 april vanaf 14:00 uur te bekijken in een tijdelijk expositie op de Arnhemseweg 8.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden