Bezuinigingen op BSO-Plus opvang in Ede

Foto: Leon Meijer in gesprek.Stock foto Ede.nieuws.nl
Foto: Ede.nieuws.nl

De gemeente Ede wil na september de Buitenschoolse Opvang met een Plus gaan afbouwen. Kinderen die extra begeleiding nodig hebben, moeten vanaf 1 september opgevangen worden in een reguliere BSO.

Wethouder Meijer zegt in 2017 zagen we een enorme toename van BSO-plus. Daar is extra ondersteuning, vooral voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Hier betaalt de gemeente alles, terwijl ouders betalen voor een gewone BSO. De ouders ontvangen via de belastingdienst een deel terug en dat is vreemd. Ook de BSO-plus groeide flink in 2017. Dus ook vandaar deze maatregel.

We willen dat alle kinderen naar de gewone BSO gaan. Zodat ze zo normaal mogelijk opgroeien. In speciale gevallen kunnen Buitenschoolse Opvang bij de gemeente aankloppen, wanneer ze merken dat er kinderen zijn die extra zorg nodig hebben.

De besparing die de gemeente hiermee verwacht is een bedrag tussen de 150.000 en 250.000 euro. Maar wethouder Meijer benadrukt dat bezuiniging niet de motivatie is, want de hoofdreden is de inclusieve samenleving, ook voor kinderen.

Nu wil de gemeente maatwerk leveren via de gewone Buitenschoolse Opvang. Als er kinderen zijn die extra zorg vragen in de BSO, dan gaan we met hen in gesprek om te zien wat er mogelijk is.

We gaan ook adviseren bij vragen van een  Buitenschoolse Opvang om eens bij een andere BSO te gaan kijken, om te zien hoe zij te werk gaan. Dus van elkaar leren om met problematiek van het kind positief om te gaan. Ook de andere gemeenten van Foodvalley zijn op dit gebied van plan het voorbeeld van de gemeente Ede te volgen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden