Grondwetcampagne 2023 trekt door Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Waarom is onze Grondwet zo belangrijk? Bas de Gaay Fortman, emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en als oud-parlementariër mede-vormgever van de Grondwet, komt er maandag 8 april over vertellen in Ede.

Grondwetcampagne 2023
De lezing is onderdeel van de Grondwetcampagne 2023, waarvoor Bas de Gaay Fortman en Jeroen van Urk het initiatief namen. Samen met Staatshuys organiseren zij verschillende evenementen tot 3 november 2023, de 175e verjaardag van de grondwet. Staatshuys opereert vanuit het geboortehuis van Thorbecke, die verantwoordelijk was voor de herziening Grondwet 1848. Doel: de Grondwet in de samenleving meer tot leven laten komen!

Onbekend
Wethouder Willemien Vreugdenhil verwelkomt de campagnevoerders graag in Ede ,,De Grondwet is een belangrijk document dat helaas onbekend is bij veel Nederlanders. Juist in politiek onrustige en gepolariseerde tijden in Nederland en Europa moeten we de Grondwet koesteren. Het is de gemeenschappelijke grond onder onze Nederlandse voeten.’’

 

Aanvang

De lezing is op maandag 8 april, begint om 19:30 uur in het raadhuis aan de Bergstraat 4 in Ede en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden