Wedstrijd: Wie tekent de mooiste boom?

Foto: Gemeente Ede

De herinrichting van de Grotestraat in Ede is in volle gang. De elf boombunker liggen er binnenkort in, waarna de bestrating wordt vervangen. Telkens wanneer een deel van het werk klaar is, planten we één of twee bomen. Eind juni staan er elf iepen in de winkelstraat. De gemeente en Stichting Gelukkig Winkelen nodigen alle Edese kinderen, tussen de zeven en elf jaar oud, uit om mee te doen met de Grotestraat Bomentekenwedstrijd: teken jouw mooiste boom!

Het vergroenen van het centrum van Ede is een belangrijk onderdeel van het verlevendigen van het centrum. Omdat het woensdag 13 maart Nationale Boomfeestdag is, opperde Stichting Gelukkig Winkelen het idee van een tekenwedstijd. Een mooi plan, vonden wij als gemeente.

De spelregels

Deelnemers wonen in Ede en zijn tussen de 7 en 11 jaar oud.

Deelnemers tekenen hun fraaiste boom en schrijven op de tekening waarom bomen zo belangrijk zijn.

Ze mailen de tekening naar [email protected] of sturen hem per post naar Gemeente Ede, t.a.v. Sandra Verhoeven, Antwoordnummer 40, 6710 VB Ede.

Ingezonden tekeningen zijn voorzien van voor- en achternaam van de artiest en een emailadres en telefoonnummer van de ouders/verzorgers.

De tekeningen moeten uiterlijk 2 april binnen zijn.

Elf winnaars

Een jury, bestaande uit wethouder Willemien Vreugdenhil, initiatiefnemer Daan Overeem van de Stichting Gelukkig Winkelen, het kindercollege en Frank Buunk van kunsthandel Simonis en Buunk, kiezen de elf mooiste tekeningen uit. Deze worden geëxposeerd tijdens de feestelijke opening van de Grotestraat in juni. De prijswinners worden – naar verwachting – bekend gemaakt op woensdagmiddag 10 april. Tijd en locatie worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden