Extra geld voor nieuwe sporthal voor korf- en handbal

Foto: Ede.nieuws.nl

De nieuwbouw van een sporthal voor korfbalvereniging CKV Reehorst ’45 en handbalvereniging HV Reehorst aan de Langekampweg in Veldhuizen, komt een stap dichterbij.

Als het aan het college van B&W ligt, krijgen de sportverenigingen een eenmalige subsidie van 69.000 euro voor de nieuwbouw. De gemeenteraad moet dit voornemen nog goedkeuren en spreekt hierover tijdens de raadsvergadering van 21 maart.

Wethouder Peter de Pater (sport): β€œEen nieuwe sporthal draagt bij aan sportieve en gezonde Edenaren. Bovendien wordt het verenigingsgevoel groter. Ik juich het toe dat deze verenigingen zelf de bouw gaan verzorgen. Genoeg reden om voor deze bijzondere situatie extra geld uit te trekken.”

Eerder besloot de gemeenteraad al dat de gemeente Ede garant staat voor een lening die de sportverenigingen gaan sluiten. De raad sprak zich daarbij positief uit over de nieuwbouw. Een eigen sporthal vergroot de cohesie binnen de verenigingen, het stimuleert de zelfredzaamheid en er gaat een positieve werking uit van een burgerinitiatief zoals dit.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden