Iedereen mag stemmen op Airborne Landmark

Foto: Ede.nieuws.nl

Welk van de drie ontwerpen ziet u graag vanaf september 2019 op de Ginkelse Heide in Ede staan? Welk object vertelt het beste het bijzondere verhaal van de luchtlandingen bij de start van operatie Market Garden? Vanaf maandag 18 februari mag iedereen stemmen op het ontwerp dat hij/zij het mooiste vindt. Tot en met 3 maart kan gestemd worden op www.ede.nl/landmark.

Een Airborne Landmark op de Ginkelse Heide moet er voor zorgen dat iedereen meer te weten te komt over de gebeurtenissen uit de periode 1940-1945. Het wordt een startpunt voor routes die leiden langs bijzondere plekken uit de Tweede Wereldoorlog in en rondom Ede. Wethouder Peter de Pater: “Veel van onze inwoners zijn betrokken bij de geschiedenis van onze gemeente. En veel inwoners komen graag op de Ginkelse Heide. Daarom vinden we het logisch dat inwoners mogen bepalen welk ontwerp gaat winnen, en dus welk ontwerp geplaatst wordt.”

De drie ontwerpen zijn:

Vensters op het verleden: zes meter hoge stalen vensters met figuren die uitbeelden wat er op de heide in 1944 gebeurde. Dit is ontworpen door Karin Colen.

Landmark Yankee: een 10 meter hoge houten ‘Y’ die refereert aan Dropzone Y op de heide, ontworpen door bureau Van dat soort dingen.

Terugblik: slanke kolommen in het glooiende landschap die als een ingetogen podium de luchtlandingen tonen, een ontwerp van Buro Lubbers.

Alle informatie over de ontwerpen en de publieksstemming staat op www.ede.nl/landmark. De uitslag van de publieksstemming wordt op 4 maart bekend gemaakt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden