Laatste kavel ‘Het Laar’ Wekerom verkocht

Foto: Gemeente Ede

Bedrijventerrein Het Laar in Wekerom is uitverkocht. De laatste kavel – circa 3100 vierkante meter groot –  is verkocht aan Kampertbouw. De Wekeromse onderneming gaat op het terrein een nieuw bedrijfspand realiseren.

Tevreden

De eerste kavel op het terrein in het noordoosten van Wekerom werd in 2015 uitgegeven aan het bedrijf De Kuif BV, dat er een bedrijfsverzamelgebouw realiseerde. Sindsdien werden in gestaag tempo de kavels op het terrein van 7 hectare verkocht. Wethouder Willemien Vreugdenhil is tevreden. ,,Na een moeilijke start is het bedrijventerrein de laatste drie jaar helemaal tot leven gekomen. Er is nu een hele serie mooie, veelal lokaal gewortelde bedrijven gevestigd en dat is goed voor de economie in Wekerom.’’

Groei

Ook de komende jaren blijft er in Ede ruimte voor groei van ondernemingen. De gemeente bereidt zich voor op de uitgifte van het Food & Businesspark bij De Klomp. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor uitbreiding bij het World Food Center. Ook wordt gewerkt aan een kleinschalig woon-werk gebied in Ederveen en kunnen ondernemers in Lunteren de door hen zeer gewenste uitbreiding realiseren. De gemeente Ede verkent samen met de regio Foodvalley en provincie Gelderland hoe groei op de langere termijn kan worden gefaciliteerd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden