Wethouder Lex Hoefsloot reikt Wecycle sponsorcheque uit aan Kinderdorp Bennekom

Foto: Ede.nieuws.nl

Bijschrift foto: v.l.n.r. Marjolijn van Roekel (voorzitter stichting Kinderdorp), Marjolein Jongerius (bestuurslid stichting Kinderdorp), Lex Hoefsloot (Wethouder gemeente Ede) en Wouter Koenderman (algemeen directeur ACV-groep)

Afgelopen vrijdag (30 november) reikte Wethouder Lex Hoefsloot de Wecycle sponsorcheque van 1.000 EUR uit aan het bestuur van Kinderdorp Bennekom.

De stichting won de cheque omdat de inwoners zoveel afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) hadden ingeleverd dat de gemeente Ede op plaats 6 eindigde in de top 25 van de landelijke Wecycle actie. De e-waste werd niet alleen op het afvalbrengstation in Ede ingeleverd, maar de stichting Kinderdorp Bennekom had in samenwerking met de SchoneBuurtCoach ook een brengpunt geregeld op het terrein tijdens de kinderdorpweek deze zomer. Daardoor werd heel veel e-waste ingezameld.

 

Sponsorcheque draagt bij aan Kinderdorp 2019

De stichting kan het bedrag heel goed gebruiken voor de organisatie van het 47e Kinderdorp dat van 19 t/m 23 augustus 2019 zal plaatsvinden. De vele vrijwilligers van de stichting hebben nu al weer zin in het volgende Kinderdorp!

 

Doel van het Kinderdorp

Het Kinderdorp heeft als doel om kinderen van 6 tot en met 12 jaar te vermaken in de zomervakantie door een week te organiseren met diverse activiteiten. Dat doet de organisatie al 46 jaar. Het Kinderdorpterrein is 8200m2 groot en hier bouwen jaarlijks ongeveer 1600 kinderen 5 dagen lang aan houten huisjes, molens, kerken, krotjes en andere mooie creaties. Zeker 160 vrijwilligers steken ieder jaar hun handen uit de mouwen om dit prachtige bouwdorp voor de kinderen van Bennekom en omstreken te realiseren. Vele van de huidige vrijwilligers hebben vroeger als kind het Kinderdorp bezocht.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden