Verwijsplek voor dak- en thuislozen

Foto: Google-Maps

Naast het raadhuis in Ede wordt een verwijsplek voor dak- en thuislozen ingericht. De plek bevindt zich achter de KEO-fietsenstalling en bestaat uit enkele bankjes, een prullenbak en een plaszuil.

Dak- en thuislozen werden tot nog toe op veel plaatsen in het centrum weggestuurd. De gemeente wil met het inrichten van één verwijsplek waar de groep wel mag zijn overlast in het centrum verminderen.

Huisregels

De verwijsplek wordt voor een pilotperiode van één jaar ingericht. De gemeente kiest voor een plek die niet in het zicht van woningen ligt. Met de groep worden huisregels opgesteld. Hulpverleners zetten zich in om leden van de groep richting een meer zinvolle dagbesteding te bewegen.

Duidelijkheid

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,In het centrum was bij overlast een praktijk van wegsturen en beboeten ontstaan. Dat heeft weinig zin, want dak- en thuislozen mochten nergens zijn en kunnen ook geen boetes betalen. Ik hoop dat deze locatie meer duidelijkheid biedt voor de dak- en thuislozen, zodat inwoners, bezoekers en ondernemers in het centrum minder overlast ervaren.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden