Ede goed op weg naar 100 kilo restafval per jaar

Wethouder Hoefsloot
Foto: Ede.nieuws.nl

Inwoners van de gemeente Ede betalen sinds begin dit jaar voor het aanbieden van restafval. Daarbij is het doel om per inwoner van 200 naar 130 kg restafval per jaar te zakken. Maar de cijfers van het eerste halfjaar overtreffen al de verwachtingen; inwoners hebben gemiddeld slechts 52 kg restafval aangeboden.

Milieuwethouder Lex Hoefsloot: “Er is veel veranderd, maar onze inwoners pakken deze veranderingen goed op en laten zien dat het mogelijk is om meer afval apart aan te bieden. Een aansprekend voorbeeld is een inwoner die trots meldt dat de kliko voor de zomervakantie voor de éérste keer aan straat is gezet. Dat is toch mooi!”.

Meer grondstoffen

Vanaf begin 2018 wordt door inwoners meer gft, PMD, glas en oud papier aangeboden. Vooral PMD verpakkingsafval is flink gestegen met meer dan 50%. Ook gft en glas zijn met meer dan 10% toegenomen. Zelfs bij oud papier en karton is een lichte stijging te zien terwijl al jaren de hoeveelheid ingezameld oud papier en karton afnam.

Verpakkingsafval

Er wordt veel meer PMD verpakkingsafval apart aangeboden. Meer huishoudens doen mee met het apart aanbieden van PMD verpakkingsafval. De inzameling van de plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken roept nogal eens vragen op. Daarom helpen schone-buurtcoaches inwoners op weg met het goed aanbieden van PMD verpakkingsafval. Ook gaat ACV de komende periode hier extra aandacht aan besteden met de campagne www.doemeemetpmd.nl.

Naar overzicht

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden