Wim van Vierssen Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Foto: Inge Kooiman Fotografie

Burgemeester L.J. Verhulst reikt Koninklijke onderscheiding uit aan inwoner van Ede.

Prof. dr. W. van Vierssen (66 jaar) uit Bennekom, is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. René Verhulst heeft hem op donderdag 21 juni 2018 de versierselen opgespeld die horen bij deze bijzondere Koninklijke onderscheiding.

De onderscheiding is uitgereikt tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van KWH Water B.V. in Nieuwegein. Eerder dit jaar nam hij afscheid als hoogleraar Science System Assessment van het water-gerelateerde onderzoek van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de Technische Universiteit Delft.

Gedurende zijn gehele loopbaan is de heer Van Vierssen vanuit diverse rollen betrokken geweest op het gebied van water, milieu en innovatie. Hij heeft zijn kennis van waterbeheer ingezet voor het oplossen van Nederlandse en mondiale waterproblemen op basis van zelfbedachte innovatieve concepten die tot duurzame verbeteringen hebben geleid.

Naast zijn functie als directeur bij KWH Water, heeft hij onder andere gewerkt voor het Nederlands instituut voor ecologie, het Internationaal instituut voor Waterbouw en Milieutechniek en Wageningen University & Research. Professor Van Vierssen was betrokken bij het ontwikkelen van innovatieve samenwerkingsverbanden tussen private en publieke partijen. Voorbeelden hiervan zijn het samensmeden van drie verschillende ecologische instituten tot NIOO, het verwerven van de UNESCO-status voor het IHE, het ontwikkelen en begeleiden van een aantal grote nationale onderzoeksinitiatieven, oprichten van de stichting TKI Watertechnologie, Stichting Allied Water en Allied Water B.V.

Door zijn indrukwekkend wetenschappelijk onderzoek en zijn grote maatschappelijke betrokkenheid heeft hij een zeer belangrijke en onderscheidende bijdrage geleverd op het terrein van waterwetenschappen, watertechnologie en watermanagement. Daarnaast is de inzet van de heer Vierssen door het leggen van internationale verbanden en excellente kennisoverdracht van grote betekenis voor zowel de nationale als internationale samenleving

Extra informatie:

Personen die een benoeming in de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen, hebben zich onderscheiden door een uitzonderlijke artistieke prestatie; exceptionele wetenschappelijke

(onderzoeks-)prestaties; exceptionele technische innovatie of exceptioneel innovatief ondernemerschap.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden