112

Asbest gevaar na brand autobedrijf Fultonstraat Ede ernstiger dan gedacht

Foto: Gemeente Ede

De situatie rond de vrijgekomen asbest bij de brand zondagmorgen van garage Musti aan de Fultonstraat, is ernstiger dan gedacht. Er is nu bekend dat acht woonadressen en zestien bedrijven getroffen zijn.

Informatiekaart gemeente Ede

De definitieve kaart waarop het gebied is aangegeven waarin de asbest verspreid is, werd zondagavond tegen 23.00 uur door de gemeente online gezet. www.ede.nl  en https://twitter.com/GemeenteEde/status/998309218024349696

Voor inwoners van het getroffen gebied is voor de nacht opvang geregeld door de gemeente Ede.

Regels voor bedrijven

Het gebied is afgezet. Een daarvoor gecertificeerd bedrijf gaat terreinen reinigen. Bedrijven moeten hun eigen terreinen en goederen laten reinigen. Het bedrijf mag niet worden betreden voordat het veilig verklaard is door een gecertificeerd bedrijf.

Als u toch uw bedrijf opent voordat dit door een gecertificeerd bedrijf is vrijgegeven, volgt er een sanctie. De kosten voor reiniging en toetsing zijn voor uzelf. U kunt daarover contact opnemen met uw verzekeraar”, aldus de gemeente Ede.

Sportvelden

Op de naastgelegen sportvelden werd geen asbest aangetroffen. Daar is geen verontreiniging gemeten, volgens de gemeente kunnen de sportvelden gewoon gebruikt worden.

Voor mensen die wonen in het gebied.

Voor mensen die binnen het getroffen gebied wonen geldt het volgende advies; ,,Spoel roetdeeltjes met een tuinslang van uw auto/ kliko. Raak de deeltjes niet aan. Eet voorlopig geen groenten en fruit uit een moestuin binnen het getroffen gebied. Laat kinderen niet in de zandbak spelen”, laat de gemeente weten via een Twitter bericht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden