Veel nieuwe woningen in Ede

Foto:Nieuwe woningen Ede ter illustratie.
Foto: Ede.nieuws.nl

Het is overal in Ede te zien; er wordt flink gebouwd. In Kernhem, op de Enka, de kazerneterreinen, Park Reehorst. Er komen overal woningen bij. Dat is maar goed ook, want Ede blijft groeien. Om die groei aan te kunnen is het nodig veel woningen bij te bouwen. In 2017 hebben we daar flinke stappen in gezet.

Wethouder Harry van Huijstee: “Wandelend met mijn hond in Ede zie ik veel ontwikkelingen. Op veel plekken zijn nieuwe woningen in aanbouw of zijn ze net klaar voor mensen om er in te trekken. Daar ben ik blij mee want de vraag naar woningen is groot. Door in verschillende categorieën bij te bouwen werken we aan een woning in Ede voor iedereen.”

De aantallen

In 2017 is er gestart met de bouw van ruim 1.400 woningen. Deze woningen zijn in de loop van dit jaar klaar. Er zijn in 2017 542 woningen daadwerkelijk opgeleverd. De nieuwe woningen komen zowel in Ede Stad als in de dorpen. Dit klinkt misschien als heel veel woningen, maar deze aantallen zijn hard nodig om iedereen die in Ede wil wonen een huis te kunnen bieden.

Ede groeit!

De groei van inwoners en dus ook de vraag naar woningen is goed te begrijpen. Met een heel nieuw station in de planning, de komst van het World Food Center en de regio FoodValley is Ede een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Dit zien we aan de mensen die van buitenaf naar Ede komen. Maar denk ook aan de arbeidsmigranten die in Ede en omgeving werken en een plek nodig hebben om te wonen. En de starters op de woningmarkt die graag een betaalbare woning willen. Of de mensen die graag door willen groeien naar een grotere woning of een appartement. Voor al deze groepen bouwt Ede nu en de komende jaren woningen bij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden