Raadsleden D66 Ede vinden zichzelf belangrijker dan de voorkeurstemmen kiezers

Op 21 maart is de fractie van D66 in Ede versplinterd. Raadsleden El Kaddouri en Moorman verlaten de fractie wegens een ‘vertrouwensbreuk’. De partij stapt uit de coalitieonderhandelingen.

De twee raadsleden kwamen afzonderlijk van elkaar tot de conclusie dat ze geen lid meer willen zijn van de fractie. Tijdens een ingelaste fractievergadering op woensdagavond 18 april liepen de gemoederen hoog op en was de conclusie dat er onvoldoende wederzijds vertrouwen is. De drie raadsleden werden het niet eens over de keuze van de wethouder kandidaat.  De raadsleden vergeten dus even dat ze alle drie gekozen zijn en er voorkeurstemmen zijn geweest van de kiezer.

El Kaddouri en Moorman zeggen in een persbericht de uitkomst ‘ten zeerste’ te betreuren, maar willen geen nadere toelichting geven. De raadsleden zeggen dat vooraf een door de partij onuitgesproken voorkeur bestond, waardoor de raadsleden zich onvoldoende gehoord en serieus genomen voelden.

El Kaddouri en Moorman zullen voorlopig verder gaan onder de naam ‘fractie El Kaddouri/Moorman’. Stephan Neijenhuis gaat in zijn eentje door als D66. Wat inmiddels wel duidelijk is dat deze raadsleden zichzelf belangrijker vinden dan de keuze van de D66 kiezers.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden