Ede bouwt verder aan recreatie en toerisme

Foto: Ede.nieuws.nl

Mooie wandelpaden, uitdagende MTB-routes, een actueel routenetwerk voor ruiters. Het is slechts een greep uit het Uitvoeringsprogramma Recreatie & Toerisme dat gemeente Ede gemaakt heeft. Met het programma brengt de gemeente de komende jaren het aanbod op het gebied van toerisme en recreatie weer helemaal bij de tijd.

De gemeente focust daarbij in eerste instantie op het leggen van een goede basis, want er is het nodige achterstallig onderhoud. Zo worden de recreatieve routes geheel vernieuwd, zodat deze eind 2019 voor jong en oud, voor rustzoekers én actievelingen aantrekkelijk zijn. Daarnaast zorgt de gemeente samen met andere grondeigenaren voor verbindingen over de hele Veluwe en herkenbare bewegwijzering. We spannen ons ook in voor flexibele regelgeving, zodat ondernemers in de sector de ruimte krijgen om te ondernemen. Goede vindbaarheid van al het toeristische en recreatieve aanbod krijgt prioriteit.

Concrete resultaten

Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Een visie is mooi, concrete resultaten zijn beter. Daarom hebben we nu een concreet uitvoeringsprogramma gemaakt bij onze visie op recreatie en toerisme. We richten ons daarbij in eerste instantie op die zaken waarin we als gemeente direct het verschil kunnen maken: de infrastructuur en regelgeving. Daarnaast zetten we ons samen met ondernemers in om recreatie en toerisme verder te versterken. Zo zorgen we voor een duidelijke marketingstrategie voor binnenlands toerisme, de buurlanden en de verre landen. We kijken samen met boeren hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan recreatieve activiteiten in Ede. Ook versterking van het zakelijk toerisme is belangrijk. Ede kan daar nog veel meer uithalen.’’

Vitale Vakantieparken

De samenwerking van de Veluwse gemeenten binnen Vitale Vakantieparken gaat onverminderd door. Dit moet de komende jaren resulteren in een toekomstplan voor alle ondernemers en verenigingen van eigenaren va vakantieparken. Ook de handhaving tegen permanente bewoning, een voorwaarde voor een vitaal vakantiepark, gaat door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden