Officieel startsein voor bouw huurappartementen Bennekom

Foto: Ede.nieuws.nl

De bouw van 24 sociale huurappartementen aan de Robert Kochlaan in Bennekom is een stap dichterbij. Vandaag hebben de gemeente Ede en Woonstede hun handtekening onder de overeenkomst gezet.

De woningmarkt van Bennekom heeft behoefte aan kleine sociale huurappartementen. Woonstede en de gemeente Ede hebben hier in het afgelopen jaar afspraken over gemaakt. Op 9 januari 2018 is de procedure gestart om de bouw mogelijk te maken. Rond de zomer wordt het bestemmingsplan vastgesteld en kan de bouw naar verwachting dit jaar nog van start. De exacte advertentiedatum en huurprijs zijn nog niet bekend. Belangstellenden kunnen het beste hiervoor de website en de Facebook-pagina van Woonstede in de gaten houden.

Marian Teer, directeur/bestuurder van Woonstede: ,,Ik ben blij dat we met dit plan een nog betere spreiding krijgen over de kernen en dorpen van Ede. Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Ik ben blij met dit plan. Er is in Bennekom grote behoefte aan zorgwoningen en sociale huurwoningen.’’

Woon-zorg appartementen en vrije kavels

Naast de bouw van 24 sociale huurappartementen voorziet het plan ook in de realisatie van een woon-zorg-gebouw voor dementerende ouderen en 5 vrije kavels aan de Swammerdamlaan voor particuliere woningbouw. In april start de verkoop van deze vrije kavels.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden