Wethouder Johan Weijland reikt prijs uit aan winnaars Lunterense HizzQuiz

Leerlingen uit groep 5 van basisschool De Triangel speelden vandaag als allereerste de spannende HizzQuiz in Museum Lunteren. Wethouder Johan Weijland deelde de eerste prijs uit. De HizzQuiz, die vanaf vandaag gespeeld kan worden aan een grote multitouch tafel in het museum, leert gamers over de geschiedenis van Lunteren.

De HizzQuiz is een serious game over de geschiedenis van Gelderland. Voor het project Digitaal Tafelen (een samenwerking tussen Gemeentearchief Ede, Erfgoed Gelderland en de Edese musea) is een versie van de quiz gemaakt over het Edese verleden. De Edese HizzQuiz is te spelen bij Het Nederlands Tegelmuseum, Historisch Museum Ede, Kijk en Luistermuseum, Museum Lunteren,
Museum Vliegbasis Deelen en Platform Militaire Historie Ede.

Wedstrijd

Als pilot werd er een meeslepende wedstrijd rondom de HizzQuiz georganiseerd in Museum Lunteren voor leerlingen van Basisschool De Triangel. Een greep uit de reacties van de leerlingen: “De mammoetkies vasthouden was cool!” en “Een knipmuts opdoen voelt best wel gek”.

Wethouder Johan Weijland van Onderwijs en Cultuur reikte medailles uit aan het groepje leerlingen die de vragen over de geschiedenis van Lunteren zo snel en zo goed mogelijk wist te beantwoorden. “Lunteren heeft altijd een hele warme plek in mijn hart. Mijn hele familie woont hier nog en mijn moeder is hier geboren. Het is goed om te zien dat er projecten zoals deze worden georganiseerd in Museum Lunteren, zodat de kinderen leren over de geschiedenis van hun woonomgeving”, aldus de wethouder.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden