Meer afval apart ingezameld

Foto: ACV

Inwoners van Ede zijn op de goede weg met het apart inzamelen van afval. Uit cijfers van ACV blijkt dat in 2017 al 65,2% van het afval apart is ingezameld. Dat was in 2016 nog 60,5%. De doelstelling van het nieuwe afvalbeleid ligt op 75% apart ingezameld huisvuil in 2020.

Wethouder Leon Meijer: “Ik ben blij dat veel inwoners goed bezig zijn en er al meer afval apart wordt ingezameld. Zo kunnen we waardevolle grondstoffen als papier, plastic, textiel en glas opnieuw gebruiken. Grondstoffen leveren geld op en minder restafval scheelt in verbrandingskosten. We zijn goed op weg en ik heb er vertrouwen in dat we in 2019 het percentage van 75% halen.”

De hoeveelheid restafval is in 2017 afgenomen met 13%. Daarnaast zijn de gescheiden ingezamelde grondstoffen met 6% gestegen. De grootste stijgers zijn PMD en gft. De hoeveelheid oud papier neemt af en volgt daarmee de landelijke trend.

 

Afval apart

In 2017 hebben alle huishoudens in Ede een extra kliko gekregen om hun PMD-afval apart in te zamelen. Bewoners van hoogbouw kunnen hun PMD-afval inleveren via de PMD-zakken die wekelijks op donderdag worden opgehaald. Zo is het nog makkelijker om afval apart in te zamelen. Inwoners betalen per keer dat zij restafval aanbieden. Alle informatie over de nieuwe manier van inzamelen is te vinden op de website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden